De Ferran: Alonso hamarosan megismeri az IMS keményebb arcát is
2017. május 05. írta: Raceday Addams

De Ferran: Alonso hamarosan megismeri az IMS keményebb arcát is

Fernando Alonso hibátlanul teljesített pályafutása első ováltesztjén, mentora azonban úgy véli, kizárt, hogy a spanyol indianapolisi felkészülése a továbbiakban is ilyen simán megy majd.

alo.jpg


A kétszeres Forma 1-es világbajnok május 3-án gördülhetett életében először az Indianapolis Motor Speedway-re a McLaren Honda Andretti 29-es számú Dallara-Hondájával. A teszt - amelyet a hivatalos streameknek köszönhetően több, mint kétmillió ember követett élőben világszerte - problémamentesen zajlott le, Alonso gyorsan alkalmazkodott a számára merőben új körülményekhez, teljesítményével lenyűgözve az IndyCar teljes közösségét.

A csapatnál Alonso mentoraként és vezetéstechnikai tanácsadójaként tevékenykedő Gil de Ferran szerint azonban a 35 éves versenyzőt előbb-utóbb a nehézségek is utol fogják érni. 

“Nem lepett meg, hogy a teszt ennyire jól ment, mivel Fernando a legnagyobb tehetségek egyike, a csapat minden tekintetben felkészült, jó volt a stratégia és a többi” - nyilatkozta a Motorsportnak a brazil, aki 2003-ban megnyerte az Indy 500-at. “Ugyanakkor meg lennék lepve, ha nem történne visszaesés valamikor az edzések hetében. Az Indianapolis Motor Speedway megtalálja a módját annak, hogy egy csavart labdát dobjon feléd. Ez már csak így működik.”

A szakember azonban nem aggódik.

“Nem tudom mi lesz az, ha tudnám, akkor megakadályoznám, nem? Valami történni fog, de ez rendben is van, [Alonso] körül egy erős csapat van, Fernando pedig szintén nagyon tapasztalt a nehézségeken való felülkerekedés terén és nem támaszt elvárásokat túl gyorsan és hamar. Fel lesz készülve.”

De Ferran ugyanazt vallja, mint amit Alonso is említett a hivatalos sajtótájékoztatóján: a folytatás eredményességének érdekében muszáj maguk mögött hagyni mindazokat a túlfűtött érzelmeket és izgatottságot, ami az egész eseményt körüllengi.

“Őszinte leszek, ma már nem is gondolok arra, hogy milyen jól teljesített [a teszten]. Akárcsak a csapat és Fernando, én is előre tekintek. Munka-üzemmódban vagyok, a potenciális problémákon agyalok: mit kell csinálnunk, mit kell kihúzni a listáról. Egy olyan, tökéletesen profi srác mellett dolgozni, mint Fernando nagyon örömteli. Ugyanazt a nyelvet beszéljük. Megpróbálja tökéletesíteni a feladatának minden egyes aspekusát, a hét minden napján erre gondol és őszintén szólva, ha olyan jó akarsz lenni, mint amilyen ő, akkor ez a legkevesebb, amit tenned is kell.”

 

 

kép: IndyCar

--------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });