Belle Isle, a hihetetlen Barrichello és a női versenyzők az IndyCarban
2012. május 22. írta: USAracing

Belle Isle, a hihetetlen Barrichello és a női versenyzők az IndyCarban

 Három év szünet után az IndyCar mezőnye visszatér Belle Isle-ra, Detroitba, ennek apropóján hétfőn Katherine Legge, Rubens Barrichello és Oriol Servia látogatást tettek a június első hétvégéjén megrendezendő verseny helyszínén. Belle Isle viszonylag nagy múltra tekint vissza, hiszen az első nyitott karosszériás autóversenyre 1982-ben került sor, amikor is a Forma-1 mezőnye száguldozott a belvárosban, utcai pályán. Tíz évvel később a CART  vetette meg a lábát, és egészen 2001-ig rendeztek itt futamokat, majd néhány év pauzát követően 2007-ben lengették ismét a zöld zászlót az IRL IndyCar mezőnyének.

A 2008-as verseny negyedik helyezettje, Oriol Servia szerint ennek a versenynek egyszerűen az IndyCar naptárában a helye. A spanyol versenyző - akinek csapata, a Dreyer & Reinbold Racing a Sao Paulo Indy 300-at követően szakított a Lotusszal és Chevrolet motorra váltott, azonban ehhez az együttműködéshez szoros szimbiózisba kényszerültek lépni a Panther Racinggel, így Servia csapatának a neve Panther/Dreyer & Reinbold Racing-re módosult – külön örömét fejezte ki, hogy a Belle Isle-i verseny a Chevy otthoni futama is lesz, lévén a gyár székhelye Detroitban található. A jó hangulatú médiaeseményen Servia azt is elárulta, hogy mi lesz a versenystratégiája. „Egyszerűen félrevezetem a többieket. Különösen Rubenst .” -viccelődött „Ő egyszerűen egy hihetetlen versenyző, rengeteget tud erről a világról, arról, hogy hogyan működik egy autó, vagy hogy hogyan működik egy csapat. Ki kell használnunk, hogy idén még csak a tanulás fázisában van, mert jövőre sokkal nehezebb lesz elkapni a pályán.”

Barrichello, akinek eddigi négy IndyCar futamán a legjobb helyezése egy nyolcadik hely, így nyilatkozott: „Nem sikerült még ott végeznem ahol igazán szerettem volna, de jönni fognak az eredmények.”

A másik újonc, Katherine Legge jelenléte apropóján természetesen nem lehetett kikerülni az örök kérdést, mégpedig a hölgyversenyzők jelenlétét a sorozatban. A 31 éves brit pilóta igyekezett leszögezni, hogy nem akar a következő Danica Patrick lenni, mint a széria „arca”. Neki elég, hogy az IndyCar részének számít. „A női autóversenyzők manapság már nem számítanak újdonságnak. Mi is csak versenyzők vagyunk, és különben is, az autó nem tudja, hogy férfi vagy, vagy nő.” –nyilatkozta a korábbi háromszoros Champ Car Atlantic futamgyőztes – „Nem akarunk az IndyCar arcai lenni, sokkal inkább versenyképesek. Persze szeretnénk ha a szponzoraink is elégedettek lennének, de ez csak a munkánk egy része, a fő feladatunk, hogy vezessük az autót. Úgy gondolom, hogy Ana (Beatriz) és Simona (de Silvestro) is ugyanezen a véleményen van.”

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });