USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Rekordmeleg várható az Indianapolis 500-on

 Rekkenő hőségre van kilátás vasárnap Indianapolisban, az előrejelzések szerint a hőmérséklet a verseny idején elérheti a 94 Fahreinheit fokot, ami 34,9 Celsiusnak felel meg. Az eddigi legmelegebb Indianapolis 500-at 1937-ben rendezték, akkor 92 F- ig (33,3 C) kúszott fel a hőmérő higanyszála. 

Ennek megfelelően az Indianapolis Motor Speedway figyelmeztette a helyszínre látogató közönséget, hogy tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket a rendkívüli forróság miatt. A pálya szóvivője, Doug Boles elmondta, hogy már üzembe helyeztek több páramentesítő állomást, és a verseny napján ezeknek a számát tovább kívánják emelni, emellett felhívták a figyelmet a folyadékpótlás fontosságára. Tisztában vannak vele, hogy számos rajongó számára nagyobb népszerűségnek örvend a sör és egyéb koffeines italok, azonban fokozottan ügyelni kell, hogy ezek fogyasztása előtt és után is hidratálják szervezetüket megfelelő mennyiségű ásványvízzel. Követendő példaként hozták fel a versenyzőket, akiket a versenyt megelőzően nem lehet majd látni folyadékos palack nélkül, valamint az autóikban is biztosított a megfelelő utánpótlás. Emellett számos fás terület nyújt árnyékot a pálya mentén, de ha valakinek ez sem elég, akkor légkondicionált helyiségeket is találhatnak egy kis hűsölésre. Az elsősegélynyújtó helyeken a nagy tapasztalattal rendelkező orvosi stábok is felkészültek, mert egy ekkora tömegeket megmozgató eseményen számítani kell rá, hogy egy átlagos versenyen megszokottnál nagyobb számban lesz rájuk szükség, különösen ilyen extrém időjárási körülmények között. Mint Boles elmondta, már szinte mindent láttak az elmúlt években, mint például szívinfarktus, hőguta, diabétesz, vagy alkoholos állapot miatt bekövetkező rosszullét vagy éppen különféle esésekből származó sérülések.

Hivatalos adatok természetesen még nincsenek a helyszínre látogató nézők számáról, az előzetes becslések szerint körülbelül 250.000 emberre számítanak vasárnap.

 

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });