USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Scott Dixon csapata nyerte a 2012-es Pit Stop Challenge-et

Május 25-én nagy forgalom volt az Indianapolis Motor Speedwayen, az Indy 500 mezőnyének utolsó edzése és az Indy Lights Freedom 100 versenye mellett a szokásos Pit Stop Challengre is sor került.

A szerelőgárdák számára kiírt versenyben idén először diadalmaskodott a Target Chip Ganassi Racing, azon belül is Scott Dixon csapata. A döntőben a Panther/Dreyer & Reinbold Racing lelkes tagjaival kellett megmérkőzniük egy komplett pitkiállás szimuláció - azaz ki- és behajtás a pit lane-re, kerékcsere és tankolás - keretében. A Ganassisok 13.769 másodperc alatt teljesítették a feladatot, míg Oriol Serviáék, akik első alkalommal jutottak a döntőbe, 17.194-es időt értek el.

Ricky Davis, a győztes gárda főnöke egyszerűen hihetlennek tartotta a győzelmet, melyet már húsz éve próbál bezsebelni. Három alkalommal már nagyon közel került az áhított első helyhez, azonban mindannyiszor be kellett érnie az ezüstéremmel. Davis nem győzte dicsérni a „srácait”, akik szó nélkül teljesítették minden parancsát, még a legnevetségesebb utasításokat is zokszó nélkül végrehajtották, ezért minden tekintélyt megérdemelnek.

Dixonék a negyeddöntőben Chip Ganassi/Service Central Racing-gel, vagyis Graham Rahalékkal néztek farkasszemet, végül 13.941 mp - 17.166 mp aránnyal magabiztosan jutottak az elődöntőbe, ahol azzal a Team Penske csapattal találkoztak, akik zsinórban megnyerték a Pit Stop Challenge-et az elmúlt hat évben. Szoros küzdelemben, de 13.385 mp-es idővel megverték Will Powert és gárdáját, akik 13.695 mp-el búcsúztak a versenytől.

A győzelem után Scott Dixon elmondta, hogy nagyon jó dolognak tartja ezt a versenyt, hiszen a szerelőgárdák tagjai keményebben hajtanak, mint bárki más a pitben, mégis hajlamosak az emberek elfeledkezni róluk.

 

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });