USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Ki akarják rúgatni Randy Bernardot?!
összeesküvés az IndyCar vezér ellen

Tegnap még mindenki az Indianapolis 500-ról beszélt. Arról, hogy mekkora versenyt futottak a tengerentúlon, hogy Dario Franchitti immár harmadszorra is behúzta, hogy a televíziós nézettség 8 %-al nőtt 2011-hez képest, hogy mennyire jól vizsgázott a DW12 kasztni, vagy éppen hogy Beaux Barfield versenyigazgató milyen zseniálisan vezényelte le élete első Indy 500-át.

Azonban az élet furcsa fintora, hogy mindezek után a tegnapi napon, amerikai idő szerint kedd éjjel, olyasvalami került nyilvánosságra, ami alapjában véve változtatta meg a szurkolók alaphangulatát.

 

Képkivágás(2).jpg

 

Ez az az üzenet, melyet Randy Bernard, az IndyCar vezérigazgatója posztolt twitterén. Azt állítja, hogy egy meg nem nevezni kívánt csapattulajdonos el akarja távolítani őt a pozíciójából.  A találgatások persze azonnal megindultak. A sorozat rajongói rögtön ujjal kezdtek mutogatni, szinte mindenki, aki él és mozog IndyCar körökben gyanúsított lett, azonban a jól – vagy legalábbis jobban – értesültek érdekes összeesküvés-elméleteket is szőttek a különböző rajongói Facebook oldalakon és a Twitteren egyaránt. Az egyik legérdekesebb elmélet szerint, az egész ügy mögött a Chevrolet áll, akik egyeduralkodók szeretnének lenni a szériában. Néhány hete, a brazil verseny előtt vált puskaporossá a hangulat, miután a detroiti székhelyű cég megvétózta a Honda turbófeltöltő-cseréjét, melyet az IndyCar illetékesei mégis engedélyeztek. A Chevy fellebbezést nyújtott be, melyet azonban szintén elutasítottak. Csak egy hajszálon múlt, hogy nem lett komolyabb vége a történetnek és a General Motors nem rángatta bíróság elé a komplett szériát. Azonban ennek ellenére sem akarják feladni és továbbra is folytatják törekvéseiket az egyeduralom felé. Tiszta NWO….Aki kicsit is konyít az összeesküvés-elméletek nevű szakterülethez, az jól tudja miről is beszélek.

sea_1.JPG

A másik mumus pedig egy bizonyos Tony Geroge. Na őt azt hiszem senkinek nem kell bemutatni, a folyton öltönyben parádézó, cinikus vigyorú úriember, akinek szent küldetése volt anno, hogy alapjaiban vágja tönkre az amerikai open-wheel versenyzést, de legfőképpen a CART-ot. Nos 2010-ben őt váltotta Randy Bernard a nagyfőnöki bőrfotelben, s egy ideig úgy tűnt, a sport megszabadul Mr. George-tól (azonban valójában ezt senki nem gondolta komolyan, lévén a jó öreg Tony esetében az sem volt mindig biztos, amit kérdezett). 

Fel is bukkant ismét. Mégpedig mostohafia, Ed Carpenter csapatánál, mint társtulajdonos. Idén full-szezont mennek. Chevrolet motorral. Capisce?

Carpenter jelenleg Iowában promózza a június 23-ai versenyt, és az újságírók annak rendje és módja szerint neki is szegezték a kérdést. Ed persze tagad és váltig állítja, hogy az ő csapatának semmi köze nincs a Bernard ellen tervezett karrier-merénylethez. És esküdözik a bociszemeivel, hogy de tényleg, komolyan. Azonban hozzáteszi, hogy Bernardnak nem kellett volna mindezt ország-világ elé tárnia, mert az ő dolga annyi lenne, hogy eladja a sportot.

the-man-in-charge.jpg

Ez talán igaz is lehetne -bár szerintem a lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy nyilvánosság elé tárta a helyzetet -, de nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mit is tett mindezidáig az IndyCarért Randy Bernard, az az ember, aki egy két haldokló szériából összegyúrt, bár izgalmas versenyeket produkáló, de minden más téren gyengélkedő szériát kapott a nyakába 2010-ben. Lássuk csak, Bernard, aki korábban a rodeózás világában tevékenykedett elérte, hogy –ha kisebb-nagyobb zökkenőkkel is – de növekszik a nézettség, 26 teljes szezonos versenyzője lett a szériának 2012-re ellentétben a Tony George idejében elforduló 16-18 indulós versenyekkel, s úgy lereagálta a tavaly októberi szomorú eseményeket, hogy a fél világ megtapsolta rátermettségét, pedig Dan Wheldon halálos balesetét követően sokan már a guillotine alatt látták a fejét. Őszintén remélem, hogy ezt a mostani helyzetet is a tőle megszokott módon kezeli, mert miután annyian  temették, most mégis körvonalazódni látszik egy új amerikai open-wheel korszak, nem szabad, hogy így érjen véget, mielőtt még egyáltalán elkezdődhetett volna.

 

Ha van két perced az életedből, kérlek írd alá ezt a petíciót, mellyel csatlakozol a rajongókhoz, akik világszerte, teljes mellszélességgel kiállnak Randy Bernard mellett. Köszönöm!

http://www.thepetitionsite.com/715/894/185/please-keep-randy-bernard-as-the-ceo-of-indycar/

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });