USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Danica Patrick és Sam Hornish Jr. ezúttal Doverben talált egymásra

Sam Hornish Jr. és Danica Patrick régóta jól ismerik egymást. Nemcsak az IndyCarban versenyeztek egymás ellen, hanem már gyerekként a gokartpályán is.

Most teljes szezonban a NASCAR másodosztályában, a Nationwide Series-ben törnek előre, s igyekeznek megbirkózni a stock-car versenyzés minden nyűgével és örömével. Mindketten nyerni akarnak, s ebben egyelőre Hornish áll vezetésre. A 2006-os Indianapolis 500 győztese és háromszoros IRL IndyCar bajnok 33 éves amerikai ugyanis tavaly novemberben Phoenix-ben megszerezte első NNS győzelmét.

 

Természetesen Patrick sem akar lemaradni, tavaly Las Vegasban szerzett negyedik helyével ő lett a NASCAR történetének legeredményesebb női versenyzője, ez azonban aligha hatja meg a wisconsini pilótát, hiszen már számtalanszor lenyilatkozta, hogy ő a legjobb versenyző akar lenni, mindenféle „női” előtag nélkül.

Nos, eme két ex-Indys versenyzőnek sikerült jól egymásra találniuk pár héttel ezelőtt Talladegán. Az eset eléggé nagy port kavart, volt aki szinte semmiségnek titulálta, mások vérben forgó szemekkel egyenesen Danica eltiltását követelték….lehetőleg egy életre. Hogy mi történt? A tandemben Hornish ezúttal Elliott Sadlerrel ment, előbbi azonban defektet kapott és nekiment Patrick autójának. Bár a JR Motorsports 7-es számú autója és Hornish 12-es számú Penske-je egyaránt folytatni tudták a versenyt, mindketten jelentős pozíciókat veszítettek. A leintést követően Danica hátulról meglökte régi jó ismerősét, aki ennek következtében a falnak csapódott. Később bocsánatot kért a történtekért és azzal magyarázta tettét, hogy a versenybalesetet szándékos manővernek hitte, azonban miután visszanézte a felvételeket látta, hogy Samnek tényleg problémái voltak. Ennek ellenére mindkettejüket behívták a NASCAR irodájába, azonban csak szóbeli figyelmeztetést kaptak.

A tegnapi napon, alig egy hónappal Talladega után, Doverben ismét egymásra akadtak. A 5-hour Energy 200 133. körében hárman keveredtek egymás mellé, az ex-Indys különítmény két tagja és az újonc Brad Sweet. A pálya alsó részén vezető Hornish véletlenül megcsúszott és ezzel láncreakciót indított el: nekiütközött Danica autójának, aki kipörgette Sweetet. Hornish és Sweet tovább tudott menni, azonban Patrick autója annyira megsérült, hogy ki kellett állnia, így a végelszámolásnál csak a harmincadik helyre rangsorolták, míg Sweet a huszonharmadik, Sam pedig a tizenharmadik helyet szerezte meg. Hornish bocsánatot kért a másik két versenyzőtől, de hozzátette, nem érzi magát teljes mértékben hibásnak az eset kapcsán.

A versenyt végül Joey Logano nyerte Ryan Truex és Brian Scott előtt.

Az összetettben Elliott Sadler átvette a vezetést Ricky Stenhouse Jr.-ral szemben, előnye azonban mindössze tizenkét pont. Sam Hornish Jr. továbbra is a negyedik helyen áll, Danica Patrick pedig két helyet visszacsúszott, így a tizenegyedik helyről várhatja a folytatást.

A Nationwide mezőnye legközelebb június 16-án, Michiganben csap ismét össze.

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });