USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Flashback - Firestone Twin 275s (2011)

2011-ben nem a hagyományos módon rendezték meg a texasi versenyt az IndyCarban, hanem elővettek egy régebben nagy népszerűségnek örvendő formulát A nyers magyar fordításban "ikerversenynek" nevzett, két fordulóból lebonyolított futam a szokásos módon indult, azaz kvalifikáció és ennek alapján nekivágtak a 228 körnek, melyet a 114. kör után félbeszakítottak és a folytatás sorrendjét sorshúzással döntötték el. Így két verseny lett az egyből, melyekért a pontok felét osztották.

A kvalifikáción - akárcsak az idei évben - Alex Tagliani bizonyult a leggyorsabbnak, míg az első versenyt Dario Franchitti nyerte Scott Dixon és Will Power előtt. A második versenyen a "szerencse fia" Tony Kanaan volt, aki az egyes számot húzta a félidős sorsoláson, így ő az első helyről folytathatta a körözést a Texas Motor Speedwayen, míg a legszerencsétlenebbül Justin Wilson járt, ő a 30-as, azaz tökutolsó helyre szóló számot húzta.

A második 114 körös viadalt Will Power nyerte, Scott Dixon ismételten második lett, a harmadik helyen pedig Ryan Briscoe futott be.

Összefoglaló az első versenyről:

 

 

Összefoglaló a második versenyről:

 

Akinek pedig nem elég az összefoglaló, jöjjön a 2011-es Firestone Twin 275s teljes hosszában, többek között Dan Wheldonnal a kommentátori állásban.

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });