USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Marco Andretti nyerte az első edzést Iowában

Nemsokkal ezelőtt ért véget az Iowa Corn Indy 250 első szabadedzése, melyet a tavalyi győztes Marco Andretti nyert meg 184.832 mh/h-val. Ez a sebesség több, mint négy mérföld per órával nagyobb, mint amivel 2011-ben Takuma Sato megszerezte a pole pozíciót.

55.JPG

Ez azonban még mind semmi, ugyanis az edzés első 20 (!!!!!) helyezettje mind gyorsabb volt a tavalyi első rajthelyet érő sebességnél és a 21. helyen végzett Charlie Kimball is alig három tizeddel maradt csak el tőle, 180.018-as eredményével a tavalyi évben a harmadik helyről kezdhette volna meg a 250 körös versenyt.

Nem csak Andretti az egyetlen 2011-es iowai győztes a jelenlegi mezőnyben, ugyanis közvetlen mögötte végzett a szintén a kukoricák földjén rendezett, tavalyi Sukup 100 Indy Lights verseny győztese, a Sarah Fisher Hartman Racinges Josef Newgarden, míg a harmadik helyen Alex Tagliani végzett a Team Barracuda -BHA alakulatától.

Eddig három versenyző néz szembe tízhelyes rajtbüntetéssel a versenyen. A KV Racing kétharmadát, Tony Kanaan-t és EJ Visot követően a Chip Ganassi Racinges Graham Rahal autójában is soron kívül kellett motort cserélni.

Végeredmény:

iowa_1.JPG

Marco Andretti tehát jó úton halad afelé, hogy megismételje tavalyi sikerét, s úgy tűnik nála is beválik a sikerrecept, melyet már a közösségi oldalakon előszeretettel pedzegetett a fiatal amerikai, mondván - Dale Earnhardt Jr. példájából kiindulva - frissen borotvált arcszerkezettel nagyobb az esély a győzelemre.

Nos, az egykori Gillette-reklámarc nem habozott és búcsút mondott arcszőrzetének, s az eddigiek alapján azt lehet mondani, jól tette!

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });