USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Nem is olyan száraz tények - Iowa után számokban

Az indycar.com ismét érdekes statisztikákat közölt a szombaton lezajlott Iowa Corn Indy 250 kapcsán.

Szigorúan nem csak matekosoknak!

1 – Ennyi kört töltött az élen James Jakes az Iowa Corn Indy 250-n. Az angol versenyző számára eddigi IndyCar pályafutása során ez volt az első alkalom, hogy – ha csak rövid időre is – vezethetett egy versenyt.

 - Eddig csak Dario Franchittinek sikerült ugyanabban a szezonban megnyernie az iowai futamot, majd a bajnokságot. Azonban neki kétszer is (2007, 2009).

0_1.jpg

2 – Ennyi versenyzőnek sikerült az idei szezonban eddig rajt-cél győzelmet aratnia. Will Powernek  São Paulo-ban, míg Ryan Hunter-Reay-nek Iowában. (eredetileg nem az amerikai versenyző indult volna a pole-ból, azonban miután Dario Franchitti autójának motorja felmondta a szolgálatot még a felvezető körök alatt, RHR vághatott neki elsőként a 250 mérföldes távnak)

3- Ennyi pontra apadt Will Power előnye a bajnokságban. Az ausztrál pilóta 286, míg az iowai győztes Ryan Hunter-Reay 283 ponton áll kilenc futamot követően.

4- Marco Andretti eddig négy alkalommal állhatott dobogón Iowában.

6- Iowát követően hat különböző csapat képviselteti magát az összetett állás első tíz helyezettje között.

7 – Ennyi futamgyőzelmet szerzett eddig Ryan Hunter-Reay az IndyCarban.

10 – Ennyi alkalommal változott az élen álló személye az Iowa Corn Indy 250-n. Ez idő alatt nyolc különböző pilóta vezethette a versenyt. Az Indianapolis 500-at leszámítva (ott 34-szer változott az élen álló személye) ez az idei szezon eddigi rekordja.

13 –Ennyi versenyző állhatott dobogóra Iowával bezárólag.

16 – Ennyi versenyző szerzett legalább egy top 5-ös helyezést kilenc futam alatt.

20 – Ennyi helyet jött fel Simon Pagenaud az iowai verseny során. A francia versenyző a huszonötödik, azaz a legutolsó helyről rajtolva végül az ötödik pozícióban fejezte be a versenyt.

28- Az iowai heat-verseny szisztematikájú kvalifikáción megszerzett első helyével ennyi pole-pozíció birtokosának mondhatja magát Dario Franchitti. Ezzel az örökranglistán megelőzte a 27 rajtelsőséggel rendelkező Al Unsert, és feljött a nyolcadik helyre.

136- Ennyi pontot gyűjtött eddig az oválversenyek során Ryan Hunter-Reay és Tony Kanaan, ezzel ők állnak az élen az AJ Foyt Trophy-ért zajló különversenyben.

190 – Megszakítás nélkül ennyi versenyen állt rajthoz Tony Kanaan a 2001-es  portlandi CART futam óta.

903 – Ennyi kört tett meg eddig oválon Graham Rahal az idei szezonban. Ő az egyetlen versenyző, aki az összes kört teljesítette.

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });