USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Szponzorvadászat 3.. 2.. 1..

Bár továbbra sincs semmi hír azzal kapcsolatban, hogy most tulajdonképpen mi is van a főszponzor kérdést illetően. sőt, a felek egyenesen úgy tesznek, mintha a szerződésben foglaltak megszegése ( az IZOD részére garantált 16 futam helyett mindössze 15-öt rendeznek ebben a szezonban, miután a kínai versenyt nem pótolják) ellenére is minden maradna a régiben és a ruhagyártó cég (továbbra is meglehetősen pocsék a kínálata, valamelyik sportcuccokra szakosodott divatblog írhatna róla egy tényfeltáró elemzést) boldogan adná továbbra is a pénzét a szériának.

0.jpeg

Nos, van aki elhiszi, hogy minden szép és jó, más –mint pl. én – azt sem hiszi lassan el amit kérdeznek, de lépjünk tovább, hamarosan véleményem szerint úgyis jóval tisztábban fogunk látni.

A legújabb, hogy pletykák szerint az IndyCar már megkereste két meglévő szponzorát, a Verizon Wirelesst (mobilszolgáltató) és a Firestone-t (azt hiszem őket nem kell bemutatni), hogy ugyanmár nem vállalnák-e/é/á el az úgynevezett „presenting” szponzori (most vagy én vagyok a vak, de nem tudom mi ennek a magyar megfelelője, bemutató, vagy promótáló szponzor esetleg… de az meg hülyén hangzik, mindegy, ha valaki kisegít azt megköszönöm, addig is használom a presenting szót, végülis az is érthető) státuszt, nem kerülne sokba, csak –elemzők szerint – uszkve 3.000.000 dolcsi. Évente.

Mindezt úgy szeretnék megoldani, hogy abban az esetben, ha az IZOD  úgy dönt nem tölti ki a hat éves szerződését és lelép, akkor a presenting szponzor venné át a helyét, mint a széria főszponzora.

Az IZOD azon szándéka, miszerint nagyon nem fűlik a foguk már az IndyCarral való közösködéshez idén kezdett szemet szúrni a rajongóknak, miután első körben kezdtek eltünedezni a cég IC-centrikus reklámjai, lényegében totálisan ignorálták a cég számos, potenciálisan hirdetés centrikus szegmenseiben a szériát. A spekulációk fokozódtak, mikor szervezeti átalakítások kezdődtek az IZOD anyacégénél, a Phillips-Van Heusen Corporationnél, melynek keretében a cég működésért felelős vezetője, Allen Sirkin távozott a posztjáról, amely azért volt fájó pont, mert ő volt az, aki a legjobban szorgalmazta az IndyCarral való közös munkát.

A kevesebb hirdetési felületet egyébként Randy Bernard is nehezményezte, mondván egyre többet költekezik a cég, de ez nem látszik meg az IndyCar promócióján, sőt.  A végső döfést pedig a már sokat emlegetett, unalomig kivesézett kínai verseny eltörlése mérte a széria és a ruhacég közötti üzleti kapcsolatra.

Apropó, versenynaptár. Randy Bernard bevette az optimizmus-pirulát (lehet kettőt is), mert totálisan magabiztos a jövő évit illetően, olyannyira, hogy 19 futamot prognosztizál 2013-ra, majd 2014-re egyenesen 22-t.  Jó lenne, mi több, mesés.

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });