USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

A HVM Racing és a Lotus bemutatja... avagy mit tud az új motor?

Kezdhet reménykedni az idei IndyCar mezőny egyetlen teljes szezonos női versenyzője  Simona de Silvestro abban, hogy ő és csapata, a HVM Racing végre valahára közelebb kerül a mezőnyhöz, miután bejelentették, hogy megkapja az új, némiképp átdolgozott Lotus motort a hétvégi Honda Indy Toronto-ra. A 23 esztendős svájci hölgy eddig példamutatóan, irigylésre méltó optimizmussal viselte, hogy szinte mindig –edzéseken, kvalifikációkon, versenyeken – az utolsó helyen kullogott, az eddigi kilenc versenyből mindössze három alkalommal ért célba, Texasban el sem indult, míg Indianapolisban fekete zászlóval intették ki a Fan Force United-es  Jean Alesivel egyetemben a verseny elején, miután a Lotusok sebességét (vagy inkább annak hiányát) ön- és közveszélyesnek tartották a mezőnyre nézve.

0_1.jpeg

Az sem volt túl jó hatással a HVM-re, hogy a motorkérdés miatt egyetlen teszten sem vettek rész 2012-ben, többek között az Indy 500-at megelőző oválteszteket is kihagyták, így mindenféle előzetes adat nélkül vágtak neki a május hónap eseményeinek.

A Lotus ügyfeleinek száma pedig szépen apadt, a kezdeti öt teljes szezonos autójukból már csak egy maradt, azonban ennek is van jó oldala, ha kicsit felvesszük Simona rózsaszín szemüvegét és így tekintünk a némiképp kínos szituációra: a gyártó teljes erőbedobással dolgozhat, megosztott figyelem nélkül , ami nem kis segítség annak tudatában, hogy hat hónapos lemaradást kell ledolgozniuk (már-már papagájokat megszégyenítően ismételgetik ezt az egyébként cseppet sem elhanyagolható tényt, amikor magyarázni kell a bizonyítványt). Szóval, mint arról már egy korábbi posztban említést tettem, a HVM külön engedélyt kapott az IndyCartól, hogy új fejlesztéseket vethessenek be már szezon közben, s ezen változtatásokat már pályára is vitte Miss de Silvestro ezen a héten hétfőn. Nos, hogy mi volt a teszten arról csak halvány elképzelésünk lehet, ugyanis mind’ a csapat, mind’ a Lotus totálisan úgy tesz, mintha semmi az ég világon nem történt volna július 2-án Mid-Ohion. Tényleg, mintha legalább az 51-es körzetben jártak volna, vagy valami hasonló, mert én híres vagyok arról, hogy  mindent megtalálok a gugli segítségével, de ez kifogott rajtam.

A nagy csend kapcsán két dologra mertem asszociálni: a., vagy semmi jó nem történt, az autó még a fejlesztésekkel is ugyanolyan tetű, mint volt, vagy b., konkrétan belenyúltak a tutiba.

Nos, hogy választ kapjunk a kérdésre már nem kell sokat várni, ugyanis, mint már említettem az IndyCar idei első kanadai állomásán már az új erőforrással gördül pályára a HVM Racing autója, a volán mögött Simonával, aki egyébként tett egy megjegyzést, mely arra késztet, hogy érdeklődően megemeljem bal szemöldököm; nevezetesen a szeptember másodikán megrendezésre kerülő baltimore-i versenyen egyenesen a top 10-et célozták meg. Ekkora lemaradást két hónap alatt ledolgozni, hogy ilyen eredményhez jussanak nem kis fegyvertényt jelentene.  Márpedig miért vetítenének, ha nem tudnának valamit, amit nem akarnak az orrunkra kötni?

És ha már itt tartunk, akkor gyorsan megosztom a nagyérdeművel, egy teóriámat, melyet még elvakult, hozzám hasonló IndyCar buzi szerető rajongótársaim is túlzásnak gondoltak (sőt, még én is), de néhány héttel ezelőtt azt prognosztizáltam, hogy mivel a Lotus már főként 2013-ra fejleszt és ez a mostani szezon tulajdonképpen egy baromi hosszú, legális, versenykörülmények között zajló tesztnek felel meg, lehet jövőre nagyobb előnnyel indulnak a többiekkel szemben. Bajnoki cím? Na jó, az talán mégse. Bár ki tudja...Esetleg..Mondjuk összetett top 5?

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });