USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Honda Indy Toronto második szabadedzés: Már megint Franchitti

A Honda Indy Toronto pénteki második edzése némiképp eseménytelenebbül telt, mint az azt megelőző. Az élen meglepetés nem történt, hiszen az első gyakorláshoz hasonlóan most is Dario Franchitti bizonyult a legjobbnak, olyannyira, hogy több, mint hat tizedet javított a helyi idő szerint délelőtt elért legjobb idejéhez képest.  A képzeletbeli dobogós helyeken is ugyanazok a versenyzők végeztek, csak most fordított sorrendben, Simon Pagenaud lett a második, Scott Dixon pedig a harmadik.

strs.jpg

Úgy tűnik azonban ez a nap nem a Sarah Fisher Hartman Racing-é. Josef Newgarden alatt ismét megállt az autó és az első edzéshez hasonlóan most sem tudott mért kört megtenni, ahogyan a helyi hős, James Hinchcliffe sem, az Andretti Autosport autóját ugyanis műszaki probléma fosztotta meg  egy valószínűsíthetően remek performansztól a fiatal kanadai közönsége előtt.

Piros zászlót kellett lengetni Graham Rahal miatt is, aki a hatos kanyar kijáratánál hibázott, de szerencsére nem sérült meg az autója. Ezután újra jöhetett a jól megérdemelt zöld zászló, csak sajnos ismét nem sokáig, mert mindenki kedvenc  EJ Viso-ja hamarosan a kelleténél szorosabb barátságot kötött a pálya mentén elhelyezett gumikkal, ahogyan tette azt mintegy öt perccel később Justin Wilson is. Szegény NBA-s magasságokkal megáltott angol, ezt a napot biztosan nem fogja piros betűkkel beírni a naptárjába és megünnepelni minden elkövetkezendő évben… Ahogyan a csapata sem, akik egészen biztosan nem tapsikoltak örömükben, mikor versenyzőjük már a harmadik első vezető szárnyat amortizálta le.

Az edzés végén Franchitti is hibázott, azonban ennek nem lett komolyabb következménye.

Továbbá megint kaptunk néhány bátorító reménysugarat a Lotus részéről, ugyanis a HVM Racing autója ismét nem – az idén már megszokott – tökutolsó helyet szerezte meg. Simona de Silvestro a tizenkilencedik helyről várhatja a folytatást, délelőtti idejét másfél másodperccel megjavítva.

Végezetül  még egy jó hír: az első edzésen történt pit-incidensben megsérült Dragon Racinges Raffi Aroyan-t kiengedték a kórházból, miután a röntgenfelvételek semmilyen komoly sérülést nem mutattak ki nála.

0_5.JPG

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });