USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Scott Dixon az élen a kvalifikáció előtt

A Honda Indy Toronto harmadik szabadedzésén gyökerest más időjárási körülmények fogadták az IndyCar mezőnyét, mint a pénteki nap folyamán. A száraz, forró időt eső váltotta fel, melynek következtében a kvalifikáció előtti gyakorlás is némiképp kevesebb lelkesedéssel vette kezdetét az előző kettőhöz képest.

0_2.jpg

Rögtön az elején beintették az első piros zászlót, ezúttal is – ahogyan a tegnapi nap folyamán megszokhattuk – Josef Newgarden volt annak kiváltója, most viszont nem műszaki hiba miatt állt meg; a fiatal nashville-i ugyanis megpördül a csúszós pályán, szerencsére azonban egy karcolás sem esett a Sarah Fisher Hartman Racing autóján. Hasonlóképpen járt az Andretti Autosport kötelékét szolgáló Ryan Hunter-Reay, de ő is folytatni tudta az edzést az incidenst követően.

Ahogy telt-múlt az idő, a száradó pályán egyre jobb köridők kezdtek jönni, azonban az abszolút legjobbnak a Chip Ganassi Racing Scott Dixonja bizonyult, aki rendesen kicentizte, ugyanis alig hat perccel az edzés vége előtt gördült ki először a pitből, s mindössze hat darab kört tudott csak összehozni, melyek közül is az utolsó sikerült a legjobban. A második helyet az Andretti Autosport 28-as számú autóját vezető Ryan Hunter-Reay kaparintotta meg, aki mindössze 0.0099 másodperccel maradt alul az új-zélandival szemben, míg harmadikként Simon Pagenaud végzett a Schmidt/Hamilton Motorsports versenygépével.

Külön dicséretet érdemel még Sebastien Bourdais és a Dragon Racing, akik a kvalifikációra nézve rendkívül biztató ötödik helyen zártak, valamint ismét tett némi előrelépést a HVM Racing is, az ő autójuk, a volán mögött Simona de Silvestroval, a tizennyolcadik pozícióban fejezte be a harmadik szabadedzést.

Az extrém hőségre vonatkozó riadót a mai nappal eltörölték Torontóban, azonban a forróságot felváltotta egy meglehetősen agresszív hidegfront, melynek eredményeképpen alakult ki az esős időjárás Ontario tartomány fővárosában. A kvalifikációra is jósolnak egy adag zuhét, szóval, ki mer tippelni?

00_1.JPG

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });