Scott Dixon végzett az élen a bemelegítésen
2012. július 08. írta: USAracing

Scott Dixon végzett az élen a bemelegítésen

Mindenki megnyugodhat, el lehet tenni az esernyőket és az esőkabátokat, ugyanis szinte egészen biztos, hogy a mai napon teljesen elkerülik a csapadékot hozó felhők a torontói Kiállítási Parkot.

0_3.jpeg

Már a helyi idő szerint reggel fél kilenckor kezdődő,  a versenyt megelőző harminc perces bemelegítő edzésen is ragyogó napsütés várta a mezőnyt. A tökéletes körülmények ellenére –vagy éppen pont azok miatt – a gyakorlás meglehetősen eseménytelenül telt. Két incidens történt összesen, először Ryan Hunter-Reay és a Team Penske-s Will Power akadt össze. Az eset következtében nem kellett megszakítani az edzést, mindösszesen egy első vezetőszárny bánta az Andretti Autosportnál, míg a bajnokságot jelenleg vezető Power DW12-Chevyjének hátsó szárnya sérült meg.

Ahogy haladt előre az idő, nagyon úgy tűnt, hogy megússzák piros zászló nélkül, öt perccel a vége előtt azonban mégis be kellett lengetni egy, a biztonsági gumifalból elszabadult abroncs miatt, amelyre először Sebastien Bourdais futott rá érintőlegesen, majd a mögötte érkező Simona de Silvestro, aki már nem tudta kikerülni, a gumi a HVM Racing autója alá került, a svájci versenyző pedig emiatt a falnak csapódott.

Tovább bővült a priuszos pilóták száma is, ezúttal a Dale Coyne Racinget képviselő James Jakes kapott tíz rajthelyes büntetést soron kívüli motorcsere miatt, így megint csak módosul a magyar idő szerint ma esti verseny rajtsorrendje.

A bemelegítést Scott Dixon nyerte, mögötte Simon Pagenaud és Mike Conway végzett. Ami a kanadai különítményt illeti, Alex Tagliani a nyolcadik, a motorcsere miatt büntetett előéletű versenyzők e hétvégi táborát erősítő James Hinchcliffe pedig a huszadik helyen végzett. Továbbra sem brillírozik a valaha volt legtapasztaltabb volt Forma 1-es versenyző, Rubens Barrichello, aki ma reggel a huszonnegyedik, azaz az utolsó előtti lett. 

A Honda Indy Toronto magyar idő szerint este 19:00-kor kezdődik, a Sport Klub élőben közvetíti.

0_4.jpg

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });