USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Toronto után is számolunk

 

Az indycar.com Toronto után is hű maradt régi jó szokásához és ismét megörvendeztette a statisztikai adatok bűvöletében élő rajongóit, köztük ezen sorok íróját is, akinek hajdani középiskolai matektanárja nagy valószínűséggel ezt olvasván – mármint, hogy önmagamat a számok szerelmesei közé sorolom – meghalna a röhögéstől.

0_6.jpeg

Akkor lássuk csak:

1 – Charlie Kimball első dobogós helyezését –és ezzel együtt IndyCar karrierje során elért legjobb eredményét – ünnepelhette múlt vasárnap Torontóban.

2 – Az idei szezonban immár két versenyző is elmondhatja magáról, hogy megcsinálta a mesterhármast, azaz három versenyt nyert zsinórban. Ők nem mások, mint Will Power (Barber, Long Beach és Sao Paulo), valamint Ryan Hunter-Reay (Milwaukee, Iowa és Toronto).

3 – Ez sorrendben Hunter-Reay harmadik dobogós helyezése Torontóban. Két harmadik hely (2010, 2011) után idén először állhatott fel a pódium legmagasabb fokára a Kiállítási Parkban.

4 – Dario Franchitti zsinórban negyedszer indulhatott az első sorból (második rajthely Texasban, majd három pole Milwaukee-ban, Iowában és Torontóban).

8 – Eddig összesen ennyi győzelmet szerzett IndyCar pályafutása során Ryan Hunter-Reay. Ezzel gyors fejszámolást (hallja ezt, tanárnő?) követően kiderül, hogy szolidan négyszer annyi győzelme van, mint jelenlegi Andretti Autosportos csapattársainak összesen. Ráadásul ez a szám nagyobb, mint ahányszor  az IndyCar mezőnyében jelenleg aktív honfitársai meglátták elsőként a kockás zászlót…. együttvéve.

10 – Tíz különböző csapat képviseltette magát végelszámoláskor a top 10-ben Torontóban.

15 – Ennyi versenyző állhatott idén dobogóra az első tíz futamot követően.

16 – Ennyi helyett jött fel a huszonnegyedik helyről induló James Jakes Torontóban, s végül a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

18 – Ennyi versenyző szerzett legalább egy top 5-ös helyezést idén.

29 – Dario Franchitti huszonkilenc pole pozíciót szerzett eddig karrierje során, ezzel jelenleg a nyolcadik az örökranglistán, melynek élén Mario Andretti áll a maga 67 rajtelsőségével.

34 – Ennyi ponttal vezet Will Power előtt Ryan Hunter-Reay.

43 – Vitor Meira 2010-es Sao Pauloi harmadik helyét követően ennyi versenyt kellett várnia az AJ Foyt Racingnek, hogy ismét dobogóra állhassanak. A dolog szépséghibája, hogy a verseny utáni ellenőrzésen megbukott a 14-es számú, mivel az üzemanyagtartály mérete eltért a megengedettől, azonban Conway megtarthatta a harmadik helyét, míg Foyt 15.000 dolláros büntetést kapott és levontak tőlük tíz pontot.

135 – Ennyi kört töltött az élen Ryan Hunter-Reay az elmúlt három versenyen.

191 – A Honda Indy Toronto immár zsinórban, megszakítás nélkül a 191. futama volt Tony Kanaan-nek a 2001-es portlandi CART futam óta.

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });