USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Intenzíven zajlanak a tárgyalások az IndyCar ausztráliai visszatéréséért

A széria vezérigazgatója szerint hamarosan eldőlhet, hogy 2020-ban ismét a versenynaptár része lesz-e Surfers Paradise.

ii_4.jpg

Mark Miles, valamint az IndyCar menedzsmentje hónapok óta folyamatos tárgyalásban áll a queenslandi kormányzattal egy jövőbeli futamrendezés lehetőségét vizsgálva.

A mítingek folyamatáról néhány pletykát leszámítva nem sok konkrétum látott eddig napvilágot.

A kevés információ oka abban rejlik, hogy a bajnokság vezetése szándékosan nem szeretne elhamarkodott kijelentéseket tenni, aminek értelmében csak akkor kívánják tájékoztatni a médiát, valamint ezzel együtt a rajongókat, ha már lefixált szerződések lesznek a birtokukban.

Az esetleges visszatérés témája azonban óhatatlanul is újra és újra felmerül.

Nem volt ez másként az IndyCar minap rendezett, a 2019-es amerikai televíziós közvetítések kapcsán tartott sajtótájékoztatón sem.

Az eseményen Miles elárulta, keményen dolgoznak azon, hogy a széria motorjai ismét felbőgjenek az Aranyparton, ugyanakkor elsietni sem szeretnék a dolgot.

„Ha lehetséges, akkor 2020 februárjában válhat esedékessé. A munka jelenleg felfokozottan zajlik, amit remélhetőleg az elkövetkezendő pár hónap során véglegesíthetünk is. Lehetőség van egy nagyszerű rendezvény tető alá hozására.”

A CART, majd később a Champ Car World Series 1991 és 2008 között (1994-től már a túraautósokkal közösen) rendezett futamot Surfers Paradise-on, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy átlagosan több, mint negyedmillió néző tette tiszteletét a hétvégék alkalmával.

Eddigi utolsó évében az amerikai open-wheelt tekintve az ausztrál helyszín eredetileg az ekkor már az IndyCarba beolvadt CCWS előzetes naptárában szerepelt, méghozzá október 26-ai időponttal. A tizenegy évvel ezelőtti összeboruláskor azonban az IRL/IndyCarnál már fix pontnak számított a szeptember 7-ei, Chicagoland Speedway-re kiírt szezonzáró, így - mivel ekkor még Surfersnek élő szerződése volt, dátummódosításra pedig nem volt mód - nem maradt más választás, mint pontozás nélküli eseménnyé tenni az aranyparti küzdelmeket.

Ami  jelent illeti, Ausztrália – és lassan a világ – egyik legnépszerűbb versenysorozata, a Supercars, kiegészülve a queenslandi kormányzattal huzamosabb ideje szorgalmazza más szériák elcsábítását Sufers Paradise-ra.

Ennek részeként felmerült egy esetleges NASCAR-futam ötlete is, aminek apropóján a tavaly októberi, Gold Coast 600 hétvégéjén a Team Penske egy Cup-autóját is pályára vitték.

A rendhagyó bemutatón a DJR-Team Penske két versenyzője, Scott McLaughlin és Fabian Coulthard pattanhatott be Joey Logano 2016-os Ford Fusionjének volánja mögé.

Miles egészen 2012-es vezérigazgatói kinevezése óta prioritásként kezeli az IndyCar nemzetközi vizekre terelését. Törekvéseit azonban eddig inkább kevesebb, mint több siker koronázta.

Meg nem erősített információk szerint az IndyCar jelenleg nagyjából tíz Észak-Amerikán kívüli országgal áll tárgyalásban.

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

 

 

 

kép: IndyCar

LeírásNapi hírek, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli technikai sportok világából.

Ide firkants, ha valami kérdésed, kérésed, problémád, óhajod-sóhajod van

e-mail: racedayaddams@usaracing.hu

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });