USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

HIVATALOS: Max Chilton idén is a Carlin versenyzője marad

Charlie Kimball azonban már csak részidős szezont fut a gárdával. cgf.jpg

Az utóbbi napokban élénk találgatások folytak Max Chilton IndyCar-pályafutásának jövője kapcsán, miután a brit nem vett részt a széria kötelező, év eleji orvosi tesztjén.

A kérdőjel helyét azonban most már pont pont váltotta fel, miután a Carlin hivatalosan bejelentette, hogy Chilton 2019-ben is teljes munkaidőben fogja terelgetni az 59-es számú Dallara-Chevyt.

A 27 éves versenyző idén is a – Carlinhoz hasonlóan – édesapja, Grahame Chilton érdekeltségébe tartozó pénzügyi vállalat, az Arthur J. Gallagher anyagi hátterének köszönhetően hajthat pályára.

„Nem is lehetnék boldogabb, hogy bejelenthetem, a Gallagher visszatér velem és a Carlinnal a 2019-es szezonra” - idézi a hivatalos sajtóközlemény Chiltont. „A Gallagher és a Carlin olyanok számomra, mint a családom, izgatott vagyok, hogy láthatom mire megyünk együtt tovább építve a partnerségünket. Az első évünknek IndyCar-csapatként megvoltak a maga fent és lent pillanatai, de a bennünk rejlő potenciál és növekedés amit mutattunk nyilvánvaló volt mindenki számára. Hatalmas köszönetet szeretnék mondani a Gallaghernek, amiért továbbra is támogatnak engem. A lehetőség, hogy képviselhetem a Gallagher közel harmincezer alkalmazottját, egy márkát, ami a csapatmunkára és az innovációra összpontosít valódi privilégiumot jelent számomra.”

Az IndyCar mezőnyében 2018-ban debütált gárda másik, 23-as jelzésű gépének volánja mögött idén is lehetőséget kap Charlie Kimball, ezúttal viszont már csak részidős programot teljesíthet köszönhetően annak, hogy személyes szponzora, a Novo Nordisk jelentős mértékben csökkentette financiális hozzájárulását.

Mindez azt is jelenti, hogy a 34 éves amerikai főkategóriás karrierjének 2011-es kezdete óta – ha csak valami csoda nem történik – most először nem lehet ott a rajtrácson a szezon összes futamán.

Kimball versenyeinek listáját a Carlin a későbbiekben jelenti be, ahogyan azt is, hogy ki, vagy akár kik fognak még lehetőséget kapni a 23-as kormánykereke mögött.

A csapat tavalyi, tehát első IndyCar-szezonját a 17. (Kimball) és a 19. (Chilton) pozícióban zárta.

A legjobb eredményeket az amerikai szállította, aki hat alkalommal is a top 10-ben tudott zárni, Torontóban pedig az ötödikként látta meg a kockás zászlót.

Chilton egyéni legjobbja egy tizenegyedik hely volt a detroiti duplaforduló második futamán.

A Carlin bejelentésével már csak egyetlen, teljes szezont tervező gárda, a Juncos Racing maradt adós a versenyzői felállásának ismertetésével.

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

  

kép: IndyCar Media

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });