USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Fernando Alonso visszautasította a McLaren ajánlatát

A spanyol versenyző nem akarta, hogy bevásárolják az Indy 500 mezőnyébe. 103.png

Mindössze 0.019 mph-n múlt, hogy Fernando Alonsónak és a McLaren Racingnek nem sikerült kivívnia a jogot a 103. Indianapolis 500-on való indulásra.

A világraszóló fiaskót követően rögtön felröppentek olyan hírek, miszerint a csapat kilátásba helyezte, hogy megvesznek egy helyet valamelyik, mezőnybe jutott csapattól.

A megoldás a szabályok értelmében teljesen legálisnak minősülne, hiszen a versenyre nem pilótát, hanem autót neveznek. Ez azt jelentette volna, hogy némi anyagi ellenszolgáltatásért felállíttatnak egy versenyzőt az autójából és a helyén már Alonsót indítanák – mint tette azt az Andretti Autosport 2011-ben, amikor az időmérőn elvérzett Ryan Hunter-Reay kedvéért, szponzori nyomásra partvonalra parancsolták az AJ Foyt Racinges Bruno Junqueirát.

A pletykákra reagálva a McLaren azonnal cáfolt, mondván ők kiérdemelni akarják a részvételt, nem pedig megvenni.

Később azonban kiderült, Zak Brown valóban megkeresett néhány gárdát bevásárlási szándékkal. Ezen próbálkozások azonban már kizárólag a spanyol klasszist érintették volna, mondván ha már a csapat elbukott, akkor legalább neki legyen meg a lehetősége az indulásra.

>>> Tündérmese és rémálom: Az Indy 500 kvalifikációja idén sem hazudtolta meg önmagát

Meg nem erősített hírek szerint a Team Strange Racing #77 Dallara-Hondája is felmerült, mint lehetőség. A spanyol Oriol Servia által vezetett gép technikai partnere az Arrow Schmidt Peterson Motorsports, amelynek névadó szponzora, az Arrow Electronics a McLaren egyik támogatójának is számít.

Emellett a Brownék azt az egyébként komoly anyagi problémákkal küzdő Juncos Racinget is megkörnyékezték, amelynek 32-es Dallara-Hondájával Kyle Kaiser az utolsó pillanatban ütötte ki a mezőnyből a McLarent.

A végső szót viszont Alonso mondta ki, aki mereven elzárkózott attól, hogy az ő kedvéért egy olyan pilótát állítsanak fel a volán mögül, aki saját jogán vívta ki a futamon történő részvételt.

„Fernando semmi rosszat nem csinált, neki ott kellene lennie a versenyen” - nyilatkozta Brown az AP-nek. „Nagyon sok partnerünk is van, akik szintén szeretnének jelen lenni a futamon. Hogy veszünk-e [Alonsónak] egy helyet? Ő erre azt válaszolta, hogy 'Tudom, mibe kerül bejutni a mezőnybe és nem érzem helyesnek, hogy egy olyan versenyzőt emeljünk ki belőle, aki megérdemelten van ott, csak azért, mert az én csapatom fizet az üléséért '”.

 >>> Első Indy-tesztje előtt a McLarennek még kormánykereke sem volt - És ez még semmi

 

További érdekességekért, hírekért, információkért az amerikai autósport világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát is:

kép: IndyCar

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

You can select this text.
You cannot select this text,text selection is disabled
Disable Text Selection Highlighting In HTML Using CSS Arunkumar Gudelli October 4, 2018 CSS0 We can use user-select property in CSS to disable text selection highlighting in HTML pages.It is not a standard feature, but available in all modern browsers except IE 9 & before. Disable text selection highlighting in HTML using CSS user-select:none Disable text selection highlighting in Chrome using CSS Disable text selection highlighting in Mozilla Firefox using CSS Disable text selection highlighting in Safari using CSS Disable text selection highlighting in iOS Safari using CSS Disable text selection highlighting in Internet Explorer/Edge using CSS What does user-select property will do? user-select property values user-select none user-select text user-select all user-select auto user-select contain user-select CSS example Disable text selection css Disable text selection css Disable text selection in HTML using CSS user-select:none: To disable the text selection in HTML we need to give user-select property value as none. Go through the below example to understand if further.
You can select this text.
You cannot select this text,text selection is disabled
I have added disable-select class to the second div now we will add user-select css property .disable-select { user-select: none; /* supported by Chrome and Opera */ -webkit-user-select: none; /* Safari */ -khtml-user-select: none; /* Konqueror HTML */ -moz-user-select: none; /* Firefox */ -ms-user-select: none; /* Internet Explorer/Edge */ } .disable-select{ user-select:none; }