USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Visszavonul a NASCAR két lábon járó mémje

Paul Menardnak már az utódja is megvan.

lwa.jpg

A Wood Brothers Racing szeptember 10-én, kedden hivatalosan bejelentette, hogy
év végén visszavonul a teljes munkaidős versenyzéstől az egyszeres NASCAR Cup-futamgyőztes (2011-es Brickyard 400) Menard.

A 39 éves pilóta családi okok miatt döntött a távozás mellett, mivel saját elmondása szerint utálta annak gondolatát is, hogy a full szezonos versenyzéssel járó rengeteg elfoglaltsága miatt nem látja felnőni a gyerekeit.

"Karrierem minden pillanatát élveztem a NASCAR Cupban és hálás vagyok az összes, nagyszerű emlékért és barátságért, amit a sportban szereztem" - mondta Menard, akinek még 2020-ra is élő szerződése volt a WBR-rel. "Most viszont már több időt tölthetek a feleségemmel, Jenniferrel és két gyerekünkkel, miközben életem egy új fejezetét kezdem meg. Izgatott vagyok, hogy mit tartogat számomra a jövő és alig várom, hogy az elkövetkezendő hetekben megoszthassam a jövő évi, valamint azt követő terveimet."

A bejelentéssel párhuzamosan a WBR már azt is közölte, hogy a versenyző helyét a jövő évtől Matt DiBenedetto veszi át a gárda ikonikus - a Team Penske technikai partnerségét is élvező - #21 Ford Mustangjának volánja mögött.

A 28 esztendős kaliforniait Menard ajánlotta maga helyett az autóba, a csapat pedig egy pillanatig sem hezitált és rögtön szerződést is ajánlott neki.

A kontraktus egyelőre csak egy szezonra szól, ugyanakkor viszont a lehető legjobbkor jött számára.

21-paul-menard-1.jpg

DiBenedetto jelenleg a Leavine Family Racing 95-ös Toyotáját vezeti, a gárda azonban a múlt hónapban közölte vele, hogy 2020-ban már - élő szerződése ellenére - nem számítanak a szolgálataira.

Matt 2015-ben debütált a NASCAR legmagasabb osztályában. Pályafutása legjobb eredményeiként hat top 10-es, ebből három top 5-ös helyezést tud felmutatni, mindezt pedig az elmúlt tizenegy verseny során érte el.

Egyéni legjobb befutóját Bristolon produkálta, ahol 93 körön át haladt vezető pozícióban, a végén azonban alul maradt Denny Hamlinnel szemben, így be kellett érnie a második hellyel..

Menard a Cup november 17-ei szezonzáróján fogja teljeseíteni főkategóriás karrierje 471. futamát.

A veterán pilóta az évek során kisebbfajta ikonná nőtte ki magát a NASCAR-rajongók mémgyárosai között. Menard híressé vált arról, hogy rendkívül keveset mosolyog, amit a vicces kedvű szurkolók előszeretettel ki is parodizáltak.

Ironikus módon DiBenedetto szintén egyfajta sztárnak számít már a humorra éhes NASCAR drukkerek körében. A fiatal versenyzőt a Reddit közössége fedezte fel először magának, amelynek tematikus aloldalán ő maga is aktív tagnak számít.

A hírek szerint a Wood Brothers Racing Paul távozása ellenére sem marad a Menard név nélkül. A versenyző családjának tulajdonában lévő áruházlánc, a 'Menards' az eddigi tervek alapján jövőre is szponzorálni fogja a 21-es Fordot.

 

 

képek: NASCAR

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

-
-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------ // Deactivating distracting Text Selection: // $.fn.extend({ disableSelection : function() { this.each(function() { this.onselectstart = function() { return false; }; this.unselectable = "on"; $(this).css('-moz-user-select', 'none'); $(this).css('-webkit-user-select', 'none'); }); } }); $(function() { $(this).disableSelection(); });