USAracing

Az Amerikai Motorsport Magazin

Carlin: A topcsapatok növekedése sokat árthat az IndyCarnak

A csapatvezető szerint a széria már rövidtávon megérezheti a negatív hatását annak, ha továbbra is tétlenül nézik a nagycsapatok terjeszedését.
c5.png

A 2020-as IndyCar szezonnak az Andretti Autosport immár öt, teljes munkaidős autóval vág neki, köszönhetően a Harding-Steinbrenner Racinggel való összebútorozásnak. Ez az AA számára plusz egy full idényes nevezést jelent a 2019-es évhez viszonyítva, a HSR képében viszont a mezőny elveszít egy önálló alakulatot.

Nem csak a Michael Andretti vezette gárda bővül, hiszen az elmúlt két évben csak két autóval pályára hajtott Chip Ganassi Racing jövőre már biztosan indít egy harmadik gépet is, emellett pedig jelenleg is lázasan zajlanak a tárgyalások egy negyedik kapcsán is.

A topgárdák bővülését az IndyCarba 2018-ban beszállt Carlin tulajdonosa, Trevor Carlin aggodalommal figyeli, mivel attól tart, hogy ha a széria hagyja ezt a tendenciát tovább folytatódni, akkor azzal teljesen ellehetetleníthetik a kisebb csapatokat.

„Beszéltem erről Jay Frye-jal [az IndyCar elnöke – a szerk.] Laguna Secán” - nyilatkozta az üzletember a Motorsportnak. „Mondtam neki, hogy ha nem elég óvatosak, akkor könnyedén megvalósulhat egy olyan forgatókönyv, amelyben mindössze három csapata lesz a bajnokságnak. Az ok, amiért az IndyCarba jöttem az volt, hogy itt mindig van esélye a jó eredményre egy kisebb gárdának is. Ez továbbra is így van, ha azonban odáig jutunk, hogy lesz egy hét autós Andretti-csapat, egy négyes Penske és egy négyes Ganassi, akkor nagyon szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy egy kiscsapat bejusson akár a legjobb 15-be. Ebből adódóan az olyan kisebb gárdáknak, mint amilyenek mi is vagyunk, szinte lehetetlenné válik a nagy áttörés és ekkor jön el az az idő, amikor nagy valószínűséggel összepakolunk és távozunk."

Carlin a saját alakulatára nem tekint a szó szoros értelmében vett kiscsapatként. A célja, hogy felérjen az Andretti-Penske-Ganassi nevével fémjelzett nagy trió szintjére. Ehhez azonban befektetők, szponzorok kellenek, akiket jó eredmények által lehet bevonzani. A topcsapatok kontrolláltatlanul bővülése mellett azonban erre egyre kisebb esélyük van.

„Muszáj támogatókat találni ahhoz, hogy elérjünk a következő szintre, ahol már azokkal a srácokkal [vagyisa topgárdákkal] versenyezhetünk. Sokkal nehezebb viszont oda eljutni, ha akkora monopólim alakul ki az élmezőnyben, hogy minden erőfeszítésünk ellenére képtelenek leszünk kiemelkedő eredményt hozni. Ezen a ponton az IndyCar már veszíteni fog a vonzerejéből.”

 

 

kép: IndyCar

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

Facebook

Sztorik

Ajánló

ic_hungary.png

You can select this text.
You cannot select this text,text selection is disabled
Disable Text Selection Highlighting In HTML Using CSS Arunkumar Gudelli October 4, 2018 CSS0 We can use user-select property in CSS to disable text selection highlighting in HTML pages.It is not a standard feature, but available in all modern browsers except IE 9 & before. Disable text selection highlighting in HTML using CSS user-select:none Disable text selection highlighting in Chrome using CSS Disable text selection highlighting in Mozilla Firefox using CSS Disable text selection highlighting in Safari using CSS Disable text selection highlighting in iOS Safari using CSS Disable text selection highlighting in Internet Explorer/Edge using CSS What does user-select property will do? user-select property values user-select none user-select text user-select all user-select auto user-select contain user-select CSS example Disable text selection css Disable text selection css Disable text selection in HTML using CSS user-select:none: To disable the text selection in HTML we need to give user-select property value as none. Go through the below example to understand if further.
You can select this text.
You cannot select this text,text selection is disabled
I have added disable-select class to the second div now we will add user-select css property .disable-select { user-select: none; /* supported by Chrome and Opera */ -webkit-user-select: none; /* Safari */ -khtml-user-select: none; /* Konqueror HTML */ -moz-user-select: none; /* Firefox */ -ms-user-select: none; /* Internet Explorer/Edge */ } .disable-select{ user-select:none; }