A hölgyversenyző, aki miatt a komplett női nemet eltiltották a motorsporttól

Nem, nem azért, mert annyira katasztrofális lett volna. Pont ellenkezőleg.

Ha a tengerentúli autósport úttörő női versenyzőire terelődik a szó, akkor az emberek többségének Sara Christian, Louis Smith, Janet Guthrie, vagy épp Shirley Muldowney neve ugrik be.

Ezen hölgyek mind történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy nem csak kivívták a jogot a világ legmagasabban rangsorolt szériáiban való bemutatkozásra, de egyben rendkívül versenyképesnek is bizonyultak.

Tehetséges női pilóták azonban már jóval az ő megjelenésük előtt is lelkesen taposták a gázt, mint például a motorsport hőskorának egyik legmenőbb kaszkadőre, Elfrieda Mais. A hajmeresztő mutatványairól elhíresült amazon viszont hiába bizonyította számtalanszor, hogy nem retten meg a sebességtől, a korszak kőbe vésett szabályai szerint még csak nem is álmodozhatott arról, hogy a férfiak mezőnyében méresse meg magát.

A XX. század első évtizedeiben ugyanis az Egyesült Államok valamennyi, versenysorozatokat felügyelő szervezete szigorúan megtiltotta a női pilóták nevezését a futamaikra. A legjobb esetben – mint pl. Maisé – kiadhattak számukra versenyzői licencet, de ezek birtokában is maximum bemutatókon pattanhattak volán mögé.

Ironikus módon ez a szabály pontosan egy hölgy miatt született meg, akinek „bűne” mindössze annyi volt, hogy rendszeresen laposra verte férfikollégáit.

 

A CIKK FOLYTATÁSA AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:

 

 

 

>>>>>A hölgyversenyző, aki miatt a komplett női nemet eltiltották a motorsporttól

 

 

 

 

 

 

 

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

süti beállítások módosítása
google-site-verification: google810120a7b94f2c30.html