A NASCAR megbukott 'bal-jobb' autójának különös sztorija

Ha kimondjuk azt a mozaikszót, hogy NASCAR, akkor az átlag motorsport-rajongók többsége előtt még mindig zárt karosszériás autók képe sejlik fel, amint rendületlenül köröznek ovális alakú pályákon. Volt idő azonban, amikor a szervezet annyira komolyan fontolgatta a road pályás versenyzést, hogy nem volt rest külön autót is építtetni hozzá.

 

Az észak-amerikai stock-car szakág csúcsszervezetének bajnokságai óhatatlanul összeforrtak a kizárólagosan balkanyarokat tartalmazó vonalvezetésekkel, ami nem is véletlen, lévén már az első hivatalos, 1949-es szezontól kezdve egészen a 2010-es évek végéig lényegében csak mutatóban szerepeltek roadok a versenynaptárban.

Napjainkban viszont már alapvetően megváltozott helyzet, lévén a 2021-es menetrendben nem kevesebb, mint hét road szerepel. Emellett reális esély van arra, hogy belátható éveken belül utcai pályákon is futamokat fognak rendezni.

A jobbkanyarokat is tartalmazó vonalvezetések kapcsán számos rajongó fejezte már ki nemtetszését, mondván ha ez a tendencia folytatódik, akkor a NASCAR teljesen elszakadhat a gyökereitől.

Az igazság viszont az, hogy a szervezet nem mostanság kezdett el ennyire aktívan érdeklődni az oválokon kívüli világ iránt.

   

  

A CIKK FOLYTATÁSA AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA OLVASHATÓ:

>>>>>A NASCAR megbukott'bal-jobb' autójának különös sztorija

 

  

 

 

 

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

süti beállítások módosítása
google-site-verification: google810120a7b94f2c30.html