Amikor az NFL belép a NASCAR-ba

Gyakran használjuk azt a kifejezést, hogy ‘kicsi a világ’, nos ez az alaptézis két olyan, egymástól homlokegyenest különböző sportágra is színigaz, mint amilyen az autóversenyzés és az amerikai futball.

 

Ha random kiválasztott rajongóknak szegezzük azt a kérdést, hogy tudnak-e mondani olyan személyt, aki ismerősnek hat a tengerentúli autóversenyzés, valamint az amerikai futball világában is, akkor nagy valószínűséggel tízből nyolc ember száját Joe Gibbs neve hagyná el.

A legendás szakember két perióduson át (1981-1992, 2004-2007), összesen tizenhat éven át volt a Washington Redskins vezetőedzője. Az első Gibbs-érában a csapat nyolc alkalommal jutott be a rájátszásba, négyszer megnyerték a Nemzeti Főcsoportot, háromszor (1982, 1987, 1991) pedig a Super Bowlt is bezsebelték. 1982-ben és 1983-ban a UPI, az Associated Press, valamint a Sporting News egyaránt az év legjobb edzőjének választotta, amely címet utóbbi magazin 1991-ben is neki ítélte meg.

A kőkemény munkamoráljáról is ismert Gibbs ez utóbbi esztendőben már komolyan készült küszöbön álló visszavonulására – ekkor még nem sejtette, hogy bő egy évtized múltán ismét bevállalja majd a Redskinst – és elkezdte kiépíteni az edzősködés utáni életét.

 

 

 A cikk folytatása az alábbi linken olvasható:

 

 

>>>>>Amikor az NFL belép a NASCAR-ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

süti beállítások módosítása
google-site-verification: google810120a7b94f2c30.html