A tesztbaleset, ami pontot tett Kimi Räikkönen NASCAR Cup-debütálására

Kimi Räikkönen 2009 végén szabadságolta magát a Forma-1-ben, miután a Ferrari érvényes szerződése ellenére úgy döntött, nem tart igényt tovább a szolgálataira.

A finn szupersztár viszont az elkövetkezendő két évben sem tétlenkedett és lelkesen vetette bele magát a rallyzás örömeibe.

Saját bevallása szerint azonban 2011 elején már egyre jobban kezdte hiányolni a pályaversenyzést, így fogta magát és átruccant egy számára addig teljesen ismeretlen terepre, a NASCAR-ba.

Räikkönen április 2-án megállapoott a Kyle Busch Motorsports-cal, aminek értelmében másfél hónappal később megejthette debütálását a nemzeti harmadosztályt képező Truck Seriesben.

A Charlotte Motor Speedwayen rendezett North Carolina Education Lottery 200 – amely élete első oválos bevetésének is bizonyult – kvalifikációján a 37 fős mezőny 31. rajthelyét szerezte meg, magát a versenyt pedig a 15.-ként zárta.

Nyolc nappal később, május 28-án már a másodosztályú Nationwide Seriesben (ma: Xfinity Series) hajtott pályára a Joe Nemechek tulajdonában lévő NEMCO Motorsports, valamint a KBM által közösen nevezett, 87-es számú Toyotájával.

Räikkönen a 22. pozícióból startolva végül a 27.-ként, négy kör hátrányban végzett. A futam meglehetősen eseménydúsan zajlott számára, miután több, be nem tervezett kiállást is be kellett iktatnia többek között törmelék okozta sérülés miatt, továbbá büntetést is kiróttak rá a pitben megszabott sebességhatár túllépése okán.

A legnagyobb figyelmet azonban nem a pályán mutatott teljesítménye, hanem a csapatrádión keresztül elejtett panaszáradata miatt kapta, amelyek ma már a “Kimi-aranyköpések’ listájának örökzöldjét képezik.

Ekkoriban Räikkönen komolyan fontolgatta, hogy a NASCAR legmagasabb kategóriáját képező Cupban is tesz egy próbát.

 

 

A CIKK FOLYTATÁSA AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:

 

 

>>>>>A tesztbaleset, ami pontot tett Kimi Räikkönen NASCAR Cup-debütálására

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

süti beállítások módosítása
google-site-verification: google810120a7b94f2c30.html