Linda Vaughn, minden boxcica ősanyja

Linda Vaughn, vagy más néven Miss Hurst Golden Shifter. A versenypályák királynője, aki nélkül a ’60-as és ’80-as évek között nem rendezett futamot egyetlen olyan amerikai széria sem, amelyik egy kicsit is adott magára.

 

Hősnőnk egy kicsiny Georgia állambeli városban, Daltonban látta meg a napvilágot 1943. augusztus 11-én.

A település szinte valamennyi lakosa a szőnyegiparban dolgozott és valószínűleg Lindára is ez a sors várt volna, ha nem szeretett volna bele már gyerekként a technikai sportokba.

Vaughn tizennégy esztendős korában véletlenül betévedt kerékpárján a Grady Pickens garázsba, ahol szembetalálkozott egy fiatal versenyzővel, Don Garlits-cal, valamint annak dragsterével.

Garlits és legjobb barátja, Greg Pickel egy felkészülési versenyre érkezett a városba és gyorsan összebarátkoztak az autósport iránt élénken érdeklődő Lindával, valamint az ő húgával.

A két fiatalember még egy duplarandevúra is elhívta a lányokat, amin azonban hogy, hogy nem, végül elfelejtettek megjelenni.

Egy, a Street Rodder magazinnak adott 2009-es interjújában azonban Vaughn elmondta, hogy ő máig nagyon is emlékszik arra a meghiúsult találkára.

Arra a találkára, amelyen a majdani drag racing legenda Garlits és a saját jogán, szépségének, intelligenciájának és elképesztő üzleti érzékének köszönhetően a motorsport koronázatlan királynőjévé váló Vaughn vett volna részt.

 

 

 

 

A cikk folytatása az alábbi linken érhető el:

 

 

>>>>>Linda Vaughn, minden boxcica ősanyja

 

 

 

 

 

 

 

Leírás

Naprakész hírek, információk, érdekességek és történelmi sztorik a tengerentúli versenypályákról.
Ha kérésed, kérdésed, bármilyen óhajod, sóhajod van, akkor dobj egy e-mailt ide: info@usaracing.hu ,
vagy
Keress messengeren!

süti beállítások módosítása
google-site-verification: google810120a7b94f2c30.html